Enja bij Carla, en aan zee

Wowow, genoeg om neer te schrijven eigenlijk. Een heel leuk (maar enorm druk) weekend achter de rug met Enja bij Carla.

Vrijdagavond laat weggeweest en nadien naar Carla met Enja erbij. Daar aangekomen viel Enja onmiddellijk in slaap, na een korte kennismaking in de keuken met Jane. ‘s Ochtens vroeg opgestaan, Carla was al gaan werken vanaf 8u. Enja is heel braaf en luistert goed. Dan het ultieme testje. Enja en Jane buiten spelen. Ging vlotjes dus Tica erbij gedaan. Dat ging dan weer iets te wild en Jane moest op een bepaald moment niets hebben van het speelse gegrom van Enja en besloot eens duidelijk te grommen naar Enja. Die had het onmiddellijk begrepen en vanaf dan ging het er weer leuk aan toe (dat getuigen de foto’s dan ook). Enja was helemaal bekkaf na dit uitputtende kwartier.

Zondagmorgend met Enja en Jolien gaan speuren. Een kort spoortje uitgelegd en het ging prima. Iets te prima misschien want ze vergat enorm veel worst op te eten onderweg. Ze liep zo snel het spoor af dat ze onderweg vanalle worst vergat. Ze wist misschien al dat er op het einde een berg worst ging liggen.

Nadien naar zee geweest, Knokke, met Enja en Carla. Een heel leerrijke ervaring. De zee, andere honden op het strand maar vooral los lopen zonder leiband op’t strand en mooi dicht blijven maar toch speels enorm grote afstanden lopen. Ze ging wild tekeer. Af en toe ze even aanlijnen als er weer een andere hond in de buurt kwam. Voor de eerste keer ook een kindje gezien (ik schat 7-9 jaar) die schrik had van Enja. De meeste kindjes zijn zot van haar, mooi zwart, actief en speels … maar dit zwartje (het was een zwartje) heeft het blijkbaar niet voor zwartjes ;-). Ook voor het eerst iemand tegengekomen die van de eerste keer wist dat Enja een ‘Berger Allemange’ was. Al bij al een fijne dag en veel gezien … Knokke is een stad voor mensen met veel geld!

Voor foto’s verwijs ik je door naar het fotoalbum ;-).

Comments are closed.