Gezond gek… of toch niet?

Vrijdagavond 21 november moest ik in Anderlecht een vergadering van een groep gezond gekke Kazou vrijwilligers leiden. Tijdens de aanloop van de vergadering werd de idee geopperd om na de vergadering deel te nemen aan de (nu reeds befaamde) 24 uren zwemmarathon. En gek zoals we zijn hebben we dit met een tiental mensen gedaan…

We arriveerden rond middernacht en vlogen er onmiddellijk in. Na 1 uur hadden we met onze groep ongeoefend en ongetrainde vrijwillige zwemmers zo’n slordige 20 km gezwommen waarvan ik zo’n 3,5.
Op dat ogenblik was de 24 uren zwemmarathon al zo’n slordige 10 uur bezig en stonden er reeds meer dan 500 gezwommen km op het bord.

SINT-PIETERS-LEEUW – Grandioos succes voor zwemmarathon

434 deelnemers zwemmen 9.784,13 euro bijéén voor FriS

De opbrengst van de jaarlijkse 24 uren zwemmarathon, georganiseerd door de Leeuwse sportdienst ging dit jaar naar FriS (Friiends & Scream United), een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel.
Marc Peeters, oprichter en secretaris van FriS mocht uit de handen van schepen van Sport Jos Speeckaert (CD&V) een cheque van 9.784,13 euro ontvangen. Dit geld werd samengebracht door 105 sponsers

Voor de organisatie van deze zwemmarathon kreeg de sportdienst dit jaar de hulp van Inneke Dedobbeleer, studente lichamelijke opvoeding aan EHSAL PARNAS.

Mede dank zij de immense reclamecampagne van de mensen van vzw FRiS en hun sympathisanten en mede dank zij hun enorme inzet om sponsors te vinden werd deze marathon een groot succes op alle gebied.

Nog nooit kwamen er zoveel zwemmers (434) naar het zwembad en nog nooit werden er op de verschillende edities zoveel kilometers (1.613,05) gezwommen. Dit alles was goed voor het recordbedrag van 9.784,13 euro.

De meest kilometers (30,20 kilometer) werden gezwommen door Joeri Van Simaey. Luc Vanwansele zwom 28 kilometer en Bart Januarius 24 kilometer.

De oudste deelnemer was de 88-jarige Jean-Baptist Roosemont en de jongste was Odysée Van Drogenbroeck. Zij werd geboren op 5 januari 2007.

Meer info over FRiS op http://www.frisseclub.net

Bron: http://www.editiepajot.com

We sloten met onze gekke bende af met een McDonalds bezoek tussen 3u – 4u (na eerst een uur een open frituur gezocht te hebben) te Halle. Kazou bewijst het opnieuw… gezond gek zijn is in onze maatschappij toch nog toegelaten.

Comments are closed.