We zijn je niet vergeten… 1 jaar later

Kathy Madou

http://www.kapsalonkameleon.be

‘Kathy Madou laat een grote leemte achter’
Sint-Laureins neemt afscheid van graag geziene kapster

Vele tientallen inwoners van Sint-Laureins stapten gisteravond mee in een stille tocht ter nagedachtenis van de zondag verongelukte Kathy Madou. De stoet hield halt aan haar kapsalon in de Dorpsstraat.

IJzige stilte in de Dorpsstraat in Sint-Laureins, gisteren iets over 19 uur. Meer dan honderd mensen verzamelden even voordien op het gemeenteplein voor een herdenkingsplechtigheid. In de menigte veel jongeren, mensen met wie Kathy een warme band had. Mensen met wie ze samen uitging. Maar ook oudere mensen: Sentenaren die in Kathy’s kapsalon Kameleon klant waren.

De stille tocht trok de Dorpsstraat in. Een doodse stilte vulde de straat. Onder politiebegeleiding ging de optocht in de richting van het kapsalon. Veel tranen en ongeloof, bij de deelnemers.

Op de stoep van salon Kameleon speelden zich ontroerende taferelen af. Kinderen en volwassenen legden bloemen neer. Niemand sprak een woord. Mensen hielden elkaar vast, het leed van familie en vrienden delend.

‘We vinden de stille mars een mooi gebaar’, zei de moeder van Kathy eerder op de dag. ‘Het is een blijk van waardering voor onze dochter. Kathy werd graag gezien in Sint-Laureins. Ze had er nog maar pas drie jaar haar kapsalon.’

Kathy Madou kwam zondag op tragische wijze om het leven. Tijdens een vlucht met een deltavlieger liep het fout. Het toestel, dat opsteeg van het vliegveld van Moorsele, stortte neer. De gevolgen waren vreselijk.

‘Het nieuws sloeg in als een bom’, vertelt een man die op dat moment op het voetbalveld van Sint-Laureins aanwezig was. ‘Het was vreselijk. Wat zich hier nu afspeelt is zelden gezien. Enkele hartsvrienden en -vriendinnen riepen op donderdag een stille tocht te houden. Vele tientallen inwoners van Sint-Laureins kwamen op de afspraak af. Kathy werd graag gezien. Het was een actieve vrouw die binnen onze leefgemeenschap een leemte nalaat.’

2008-Januari-18
Bron: Het Nieuwsblad

2 doden bij crash deltavlieger in Moorsele

zo 13/01/08 20:19 – Op het vliegveld van Moorsele (Wevelgem) is een deltavliegtuig neergestort. De twee inzittenden zijn omgekomen. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is in volle gang.

Rond 14.45 uur deze namiddag is het deltavliegtuig neergestort, amper een kwartier nadat het was opgestegen van het militair vliegveld van Moorsele (Wevelgem).

Een deltavliegtuig is een klein ultralicht zeilvliegtuig met motor achteraan dat plaats biedt aan hoogstens twee personen.

Voor beide inzittenden, de 26-jarige piloot uit Kortrijk en een 29-jarige vrouw uit Eeklo, kon geen hulp meer baten. Een hulpverlener die het ongeluk heeft zien gebeuren en die nog hulp wou bieden, raakte lichtgewond.

Er is nog geen duidelijkheid over de omstandigheden van de crash. Een ooggetuige verklaarde dat de deltavleugel is geknakt, waarna het toestel neerstortte.

De ordediensten zijn ter plaatse en het vliegveld is afgesloten. Een helikopter van de federale politie neemt luchtbeelden van de plaats en van de omgeving.

Het parket van Kortrijk heeft een deskundige ter plaatse gestuurd. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het toestel van op een hoogte van ongeveer driehonderd meter is neergestort. Er was vandaag veel wind, maar volgens het parket was dat geen beletsel om veilig te kunnen vliegen met een ULM-toestel.

2008-Januari-13
Bron: deredactie.be
http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/westvlaanderen/1.232265

Comments are closed.